Kuulumisia Kurjennokasta

Eilen vetäisin hupparin päälle ja kaulaliinan kaulaan ennen lammaslaitumelle lähtöä. Syksyn ensimmäinen päivä tuntuu pitkän ja kuuman kesän jälkeen. Olen nukkunut helteillä surkeasti, aamulla kodissa oli kylmä, koska ikkunat vanhasta tottumuksesta auki.  Huomasin olevani surumielinen, vaikka viileä ilma tuntui hyvältä.

Lampaat on tänä vuonna saaneet selvitä ravintoköyhällä kuivalla laitumella. Karitsat ovat kuitenkin kohtalaisen hyvän kokoisia, pässien huomaan kaipaavan  lisäravintoa. Koska minulla ei ole omia peltoja, on ostoheinällä ruokkiminen kallista, ja mietin tarvitseeko karitsojen aina niin paksuja ollakaan. Eivät he nälkään kuole, kasvu on vain maltillisempaa. Eilen vietin tunnin lampaiden kanssa lammaspaimenessa. Peltoja kyllä on, mutta aitaukset puuttuvat. Lampaiden saaminen aitaukseen on yksin mahdotonta.

Värit

Tämä syksy on erilainen. Minulla ei ole töitä. En ole aktiivisesti töitä etsinytkään, pikemminkin vältellyt koko asiaa. Elämäntilanne on talon valmistumisen jälkeen muuttunut, koska suurimmat rakennuslaskut on maksettu, eikä meillä ole paineita taloudellisesta selviytymisestä. Olisiko minulla mahdollista keskittyä kotiin ja lapsiin ja eläimiin täyspäiväisesti? Ainakin tämä syksy. Vaikka ajatus houkuttelee, niin myös pelottaa. Kaatuuko seinät päälle? Olen aika sosiaalinen ja kaipaan kontakteja.

Mustat käärystimet Palmikko Mustalanka pieni

Olen odottanut myös aikaa omien käsitöiden ja vaatteiden valmistamiseen. Nyt kangaspuihin villaloimi ja puikot heilumaan! Nettikaupassa on nyt jo myynnissä tilan tuotteita, pellavatuotteita odotetaan kovasti. Käy katsomassa osoitteessa holvi.com/shop/kurjennokka/ Koitan olla blogin kanssa jatkossa vähän aktiivisempi. Meillä jatkuvasti tapahtuu. Ensi kerralla ehkä kokemuksia helpereistä. Kuulumisiin!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s